velikost písma: A +/ A/ A -

Upleťte si královskou rodinu

Autor: Dušan Spáčil | komentářů: 0

Čechů odjelo na slávu kolem britského korunního prince Williama a „obyčejné dívky“ Kate jen pár. Velkolepý svatební obřad jste tedy nejspíš viděli jen v televizi.


Oficiální skupinový portrét svatebčanů.

Jestli se však v dohledné době chystáte na výlet do Velké Británie, můžete si ho přesto užít! V obchodech jsou tam totiž stále stovky druhů suvenýrů, které si v upomínku na „svatbu století“ můžete dovézt. A nyní si je navíc můžete pořídit s podstatnou slevou.

C a W nebo W a C?
Především jsou tu stále upomínky oficiální. Hodí se zejména pro skutečné příznivce monarchie. U nich si můžete být jisti, že proti jejich prodeji sami novomanželé nic nemají – ba naopak,že jejich prodej podporují, neboť zisk půjde do fondu na financování péče o památky patřící královské rodině.
Vzorů oficiálních suvenýrů ovšem není mnoho a navíc jsou dost předražené. Pamětní talíř se třeba stále ještě prodává za 40 liber (cca 1100 korun) , džbán s portréty novomanželů přijde na 35 liber a krabička na léky na 25. Hodnotu tohoto porcelánu zvyšuje kromě podobizen novomanželů zdobení z pravého dvaadvacetikarátového zlata. Oficiální suvenýry mají na sobě propletené iniciály C a W. V žádném případě však nenaleťte na upomínky, které mají tato písmena v opačném pořadí! Dvůr si naštěstí uvědomil nevhodné asociace, které se vážou k takovému pořadí (WC) a proto tuto variantu zavrhl. Zůstaly však na neautorizovaném dovozu z Číny.
K oficiálním seriózním darům se počítají i mince. Nejlevnější z nich je desetilibrová. Peníze s portréty novomanželů byly vydány dokonce dvakrát. Druhá série je prý lépe provedená a tak je po ní velká poptávka.


Williama,Kate i královnu v podobě "igráčků" nabízí firma ELC.Cena kolekce už stačila klesnout z 15 na 12 liber.

Tajemství svatební noci
Neoficiálních dárků s Williamem a Kate je v anglických krámech i na internetu stále neuvěřitelné množství. Chcete-li dovézt levný suvenýr své pubertální dceři, je vhodným dárkem například tričko s připomínkou svatby a nápisem „Měla jsem to být já…“ Skeptičtějším povahám se zase určitě bude líbit triko s větou „Děkujeme za den volna.“
Milovníky nechtěných vtipů nadchne výrobek hongkongské firmy, která místo Williama vytiskla na hrníčky portrét jeho bratra Harryho. Byl to prý jen omyl – „Víte vy Evropané nám připadáte všichni stejní,“ nechal se slyšet majitel firmy. Na své chybě firma ovšem překvapivě vydělala.
Na trhu jsou však dosud ještě pozoruhodnější kuriozity. Kate se například dočkala své panenky ve stylu Barbie. Má na sobě zásnubní šaty a dokonce i kopii prstenu. Cena tomu ovšem odpovídá. Před svatbou se plastiková Kate prodávala zhruba za 3,5 tisíce korun. I u tohoto výrobku však znalci prorokují, že se už chystají výrazné slevy.
Panenka ovšem není ani zdaleka nejbizarnější suvenýr. Královskou rodinu si třeba můžete pořídit celou – inspiraci jako by autoři načerpali od našich populárních igráčků. Ještě lepší je kniha, podle které si můžete celou rodinu Windsorů a spol. včetně královniných psů Corgi (podle podrobného knížního návodu) – uplést. ¨
Je to na vás moc, chtěli byste spíš něco skromnějšího, nějakou drobnost? Prosím! Novomanžele totiž nyní najdete na všem možném, od vína po sanitární pytlíky. A pokud si chcete přiblížit i jejich svatební noc, můžete si koupit dokonce i prezervativy s portréty W a C!

Ať už jste příznivci monarchie, nebo ji považujete za anachronismus, můžete si o tom popovídat na našem fóru nebo v diskuzi pod článkem.

Kam dál?
Pojďte se „projít“ do pražských parků
Navštivte evropské tropy
Pořád na cestách a vlastně doma
Ischia – lázně pro každého
Batika kouzlo nechtěného
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.