velikost písma: A +/ A/ A -

Kam s vnoučaty za gastronomií?

Autor: www. gastronaut.cz | komentářů: 0

Březen pro většinu z nás představuje přelom mezi zimou a jarem. Také nabídka jídel na nejrůznějších akcích se mění – zimní zabijačkové speciality nahrazují tradiční velikonoční pokrmy. Vydejte se s celou rodinou nasát příjemným menu provoněnou atmosféru přicházejícího jara.


foto: iStock

Staročeský velikonoční jarmark
Tradiční jarní setkání s přírodou a velikonočními zvyky si užijete na Toulcově dvoře. Nejen pro děti zde budou připravené dílničky, ve kterých si všichni můžou zkusit vyrobit píšťalku, pomlázku nebo řehtačku, chybět nebudou ani klasické velikonoční pokrmy. Na závěr dne všichni společně vynesou Morenu a přivedou zpátky jaro. Konečně! Více o akci najdete zde.
Kdy a kde: 24. března 2012, Toulcův dvůr - středisko ekologické výchovy, Praha 10

Velikonoce na zámku
Za velikonočními specialitami, perníky i živými zvířátky se vypravte do krásného zámku v Kravařích ve Slezsku. Již tradiční akce bude i letos mít zajímavý doprovodný program. Vystoupí několik místních dětských hudebních a folklórních souborů. V neděli ve 14 hodin vystoupí v částečně zrekonstruované zámecké kapli Komorní pěvecký sbor Slezské univerzity v Opavě. A samozřejmě na výstavě nebudou chybět tradiční výrobky z proutí, dřeva, keramiky, skla i nádherné kraslice. Více informací zde.
Kdy a kde: 24. a 25. března 2012, zámek v Kravařích, region Moravskoslezský

Čtěte také: Kulturní tipy na březen

Fašanky, fašanky, Velká noc ide
Muzeum vesnice jihovýchodní Moravy ožije speciálním programem, který vyvrcholí v sobotu 31. března. Během dne se seznámíte s nejrůznějšími jarními zvyky – například vynášení Smrtky, obchůzky hrkačů a skupin šlaháčů chodících od domu k domu. Čeká vás také malý řemeslný jarmark s velikonoční tématikou, ochutnávka vín, destilátů a typických velikonočních pokrmů. Přijďte se velikonočně naladit a užít si den s dětmi do autentických prostor skanzenu. Více o akci najdete zde.
Kdy a kde: 29. – 31. března 2012, Skanzen Strážnice, region Jihomoravský

Velikonoce na Slezskoostravském hradě
Také velikonoční oslavy na Slezskoostravském hradě budou probíhat ve znamení tradičních řemesel a zábavy s tematikou Velikonoc. Těšit se můžete například na zdobení vajíček a pletení pomlázek a vystoupení národopisných souborů. Na hradě také dbají o tělesné blaho v podobě dostatečné nabídky všemožných dobrot, ať už klasických velikonočních pokrmů nebo i jiných specialit. Více o akci najdete zde.
Kdy a kde: 31. března – 1. dubna 2012, Slezskoostravský hrad, Slezská Ostrava, region Moravskoslezský

Máte zajímavý tip, kde jste se nenudili vy ani vaše vnoučata? Podělte se o něj s ostatními čtenáři v diskuzním fóru, na facebooku nebo přímo pod článkem.

Kam dál?
Cvičení na míči (4. díl)
Udělejte si radost a naučte se něco nového
Chcete pronajímat byt nebo pokoj?
Lyžováním proti cholesterolu i demenci
Tajemství tradiční čínské medicíny (2. díl)
Gastronaut.cz – Kalendárium gastronomických akcí v ČR
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.