velikost písma: A +/ A/ A -

S chlupáčem pod psací stůl

Autor: Michaela Plachká | komentářů: 0

Pracujete na plný úvazek a hledáte společníka, který by ochotně strávil celý den pod vaším stolem v kanceláři? Jděte na to chytře a zvolte si rasu, která se k takovému účelu nejlépe hodí.


Foto: iStock

Vnější vzhled není zdaleka vše. V kanceláři je důležitá především velikost a přátelská povaha. Jděte na to chytře a zvolte si rasu, která se k takovému účelu nejlépe hodí. Samozřejmě, miláčkem kanceláře se teoreticky může stát každý pes. Ale kombinace velkého, slintajícího chlupáče a malé kanceláře s mnoha kolegy asi nebude to pravé ořechové. A když se na to mrknete z pohledu psí nátury – sportovní pes typu výmarského ohaře se pod stolem bude příšerně nudit.

Proto doporučujeme: rozhodněte se pro takové zvíře, které nejen vlastnostmi, ale i rozměry dobře zapadne do vašeho pracovního prostoru. Máme pro vás čtyři typy, které rozveselí všechny kancelářské kouty a budou věrně čekat u vašich nohou, až si budete chtít zpříjemnit nudné pracovní chvíle.

Čtěte také: Pozor pes!

Mops – mazlivý originál
Na pohled cvalík s krátkými nožičkami je nesmírně čilý a aktivní. Každého si dokáže omotat kolem tlapky a jeho čisté krátké srsti se určitě nikdo štítit nebude. Není sice žádný sportovní nadšenec, ale doma se rád projeví jako neúnavný vítač návštěv a hravý společník. I přes svou horlivost ale miluje především klid a pohodlíčko. Určitou nevýhodou by se v kanceláři mohly stát jeho ustavičné zvukové projevy. Pofrkávání, vzdychání nebo dokonce pochrochtávání jsou výrazy všemožných emocí. Problém ovšem nastává, když milý mopsík usne. To se ozývá chrápání, jako když pilou řeže. Když ale při výběru dáte pozor na to, aby jeho čumák nebyl příliš krátký, pak nebude ani chrápání tak výrazné.

Bišonek – mnohostranný optimista
Přizpůsobivý, nenáročný a věčný optimista. Je to společenské a inteligentní plemeno, které miluje být ve společnosti lidí. Bišonek chce páníčka všude doprovázet a přitom není ani trochu vlezlý. Dokáže se vcítit do vaší nálady a přizpůsobit se. Nejraději by vás rozptýlil hrou a rozveselil, ale když na něj nemáte čas, dokáže se spokojit jen s vaší fyzickou přítomností. Není sice uštěkaný, ale jeho uvítací rituály jsou slyšet velmi dobře. Dejte pozor, aby měl vedle pobytu v kanceláři dostatek jiného pohybu. Bišonek se totiž nerad nudí, miluje aktivitu a volný prostor.

Čtěte také: Zvířecí záchranka - rychlá pomoc pro mazlíčky

West Highland white teriér – živý rošťák
Už malá živá očka vám prozradí, že tento svalnatý psík má energie na rozdávání. Malé, krátkonohé plemeno se u nás těší značné oblibě. Westíci jsou poměrně tvrdohlaví – jako správní teriéři – ale zato veselí a neúnavní společníci. Jeho střapatá dvojitá srst se sice dobře hodí pro vrtochy podnebí, je však náročná na údržbu. Měla by se jednou za dva měsíce trimovat u zkušeného trimera (vytrhávání odumřelé srsti, tento pejsek totiž nelíná).

Kavalír King Charles Španěl – něžný nebojsa
Kavalír byl kdysi znakem vysokého postavení a bohatství, byl oblíbeným společníkem na anglickém královském dvoře. Je to typ sportovního a aktivního plemena, přitom nemá sklony k nervozitě ani agresivitě. Naopak, je to láskyplný pejsek s touhou se vždy svému majiteli zavděčit. Ve společnosti se stává rychle oblíbeným, ničeho se nebojí a nevtírá se. Pohlazení je velmi příjemné a uklidňující díky dlouhé, hedvábné a bohaté srsti. Ta se na rozdíl od westhighlandského teriéra netrimuje.

Berete si sebou svého psího miláčka do práce? Svěřte se na našem fóru nebo na facebooku.

Kam dál?
Kolik stojí štěně a co potřebuje?
Probuďte v sobě Forresta Gumpa
Jak pronajímat družstevní byt
Co ví tma?
Spěte s lehkostí
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.