velikost písma: A +/ A/ A -

Pozor pes!

Autor: Adéla Stolaříková | komentářů: 0

FEJETON: Patříte k lidem, kteří s výběrem štěněte dlouho váhají a než si pejska přinesou domů, podniknou horečné přípravy? Nebo se řadíte mezi střelce, kteří vidí roztomilou chundelatou kuličku, na nic se neohlížejí a až doma s pejskem v náručí začnou řešit, kde bude spát a co bude jíst?


Foto: iStock

Ať tak, či tak, nadcházející období je jedním z nejkrásnějších, ale zároveň nejnáročnějších. Nejen finančně, chce to notnou dávku trpělivosti, změnit některé dosavadní návyky. Vaše štěně se bude vyrovnávat s novým prostředím a nejspíš se mu bude stýskat po smečce. Noční venčení a úklid loužiček bude na denním pořádku. Tedy za předpokladu, že nejste totální flegmatici a vaším plánem nebylo změnit dispozici útulného 2+1 na 1+1 a chlívek. Zvláště dámy by se měly připravit na to, že pěstěná kůže jejich rukou vezme nadlouho za své. V případě, že nechcete, aby po pár dnech vaše alabastrové ručky vypadaly, jako by patřili zoufalému atopikovi – investujte do kvalitních kožených rukavic. A to není vše. Raději se vzdejte svých střevíčků od Manolo Blahnika, holinek a všech ostatních bot, které – byť jen vzdáleně – voní kůží. Že nebude tak zle? Nenechte se zmást roztomilým kukučem vašeho nového nájemníka.

Intelektuálové budou muset na nějaký čas odložit Platónovy spisy a jiné archiválie, protože štěňátka jsou v tomto období nadmíru zvídavá a chtivá vědění. Drahé archivní kousky lepené klihem se těší obzvlášť velké oblibě. Nechcete-li po příchodu domů oplakávat Staré řecké báje a pověsti, šup s knížkami do krabice a s ní do vyšších pater. To samé udělejte s židlemi, které jste pracně sehnali ve starožitnostech a stály vás několik měsíčních platů. Naopak, využijte příležitosti a srovnejte si záda. Za pár kaček nakupte barevné polštářky a inspirujte se stolováním v zemi vycházejícího slunce. Japonci sedí na zemi celý život – a jak si to pochvalují. Koberce srolujte a obalte igelitem. Je to jediný způsob, jak zabránit jejich nechtěné parfemaci. Pokud jste až do tohoto osudného okamžiku odolávali pokušení vzít do ruky kladívko, vrtačku, případně jiné náčiní, již není čas na hrdinství. Váš byt se bez nezbytných úprav neobejde. Pořiďte si několik metrů čtverečních hladkého hliníkového plechu, kilogramy hřebíků a opancéřujte, co se dá. Drobné dírky po hřebících snadno zakytujete, jistě je to lepší než kupovat několikery nové dveře.

Čtěte také: Čilá jako fretka

Kromě výdajů za potřeby nezbytné pro vašeho čtyřnohého miláčka – jako je obojek od Luise Vuittona, perlové vodítko s karabinou posázenou krystaly Swarovski, nebo propracované šatičky se spodničkou, dekorované ručně vyrobenými saténovými růžičkami a krajkou – si dejte každý měsíc stranou jistý obnos, ze kterého budete financovat čistírnu sousedovi, vysypaný nákup paní od naproti, hůl odnesenou staříkovi v parku kdo ví kam a prokousnutý kopačák kluků ze hřiště.

A pokud tohle vše zdárně a bez větších útrap zvládnete, dopřejte si pořádnou odměnu – pejsánkovi zaplaťte psí hotel, paní na hlídání nebo pověřte kamarádku a minimálně na jeden týden si vypněte mobil, ztraťte se z povrchu zemského a zavzpomínejte, jaké to bylo bez psa. Že si najednou připadáte osaměle, poklidná atmosféra vás nebaví a scházejí vám večerní procházky v dešti? Vítejte v klubu!

Máte úsměvné historky s vaším psím miláčkem? Napište nám o nich do našeho diskuzního fóra nebo přímo pod tento článek.

Kam dál?
Chcete být originální? Pořiďte si „ocicat“!
Jak porozumět chování své kočky
Sousedské divadlo stále žije
Perlová, zlatá a diamantová svatba – jak ji oslavit?
Ubytování přes internet – tipy a názorné ukázky

Všechny články z rubriky naleznete zde.
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Páteční speciály