velikost písma: A +/ A/ A -

Kam s vnoučaty?

Autor: Táňa Pikartová | komentářů: 0

7. 9. – 21. 9. 2011 Září se pomalu přehupuje do druhé poloviny, a tak si myslím, že stihneme ještě pár příjemných výletů babího léta. Pozvu vás na projížďku vláčkem Podzámeckou zahradou v Kroměříži, na slavkovský zámek na loutky a do Dolních Domaslavic na koníčky. Pro babičky a dědy mám hned několik tipů, jak si užívat na Jesenicku.

Vláčkem Podzámeckou zahradou v Kroměříži
Květná podzámecká zahrada Arcibiskupského zámku v Kroměříži je jednou z dvanácti českých památek UNESCO. Můžete ji obdivovat pěšky a nově i z pohodlí výletního vláčku, který nabízí dvě základní trasy. Víte, proč se na některých místech sázely dospělé stromy, jakými skvosty byla vybavena kolonáda, nebo proč žije v zahradě řada domácích i exotických zvířat? Nasedněte do vláčku a vše důležité se dozvíte. Nástupiště naleznete pod zámeckými schody (sala terrena).
http://i-prehled.cz/kromeriz/kvetna-zahrada/



Loutky pro radost z Radosti
Zámek Slavkov – Austerlitz ve spolupráci s Divadlem Radost pořádají výstavu loutek s názvem Loutky pro radost z Radosti. Uvidíte zde loutky všech typů, maňásky, marionety nebo manekýny. Součástí výstavy jsou divadelní představení Jen počkej, hlemýždi! aneb Pohádky z muzea, která děti seznamují ve třech krátkých pohádkách s jednotlivými typy loutek. Do Slavkova jste zváni – malí i velcí, abyste se přijeli podívat a seznámili se s loutkami, které si zahrály v různých divadelních představeních.
http://www.zamek-slavkov.cz

Čtěte také: Kulturní tipy na září

Tip na výlety po Jeseníkách
Lázně v podhůří Jeseníků nabízejí programy a pobyty, při kterých si nejlépe odpočinete a uděláte něco dobrého pro své zdraví. Ve Velkých Losinách se můžete koupat venku i za deště, protože tamní termální léčivá sirná voda má příjemnou teplotu. Ve vyhlášených Priessnitzových lázních v Jeseníku aplikují některé původní procedury svého zakladatele. Vrátit se do jeho doby umožňuje balneopark, který navazuje na tradiční vodoléčebné metody. Unikátní vodní zahrada rozvíjí Priessnitzovu světově proslulou filozofii léčby vodou, sluncem a pohybem.
http://www.lazne-losiny.cz
http://www.e-lazne.eu/lazne-Jesenik



Na koníčky do Dolních Domaslavic
Když vezmete svoje vnoučata na výlet na tento ranč, určitě zabodujete. Zdejší jezdecký klub nabízí také víkendové kurzy pro děti a začátečníky. Kurz se koná v jízdárně nebo v kryté hale pod dohledem zkušeného cvičitele. Vždy se přizpůsobí věku, dovednostem a zdravotním dispozicím dítěte.
www.newportranch.cz

Máte tip na zajímavý výlet, kde jste se nenudili vy ani vaše vnoučata? Podělte se o něj s ostatními čtenáři v diskuzním fóru, na facebooku nebo přímo pod článkem.

Kam dál?
Medvědí král v zemi nikoho
Kam v Bavorsku?
Jak se žije tam, kde vládne příroda
Meteosenzitivita: ovlivňuje počasí naše zdraví?
Jak se léčí bolesti kloubů
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Kam s vnoučaty?