velikost písma: A +/ A/ A -

Vyrobte si jarní přáníčka

Autor: Rejka Balcarová | komentářů: 0

Blahopřání hrající jarními barvami můžete vyrábět společně s vnoučaty. Veselé a vlastnoručně vyrobené přání potěší jistě kohokoli z příbuzných či známých.


Materiál a pomůcky:
bílá čtvrtka, barevné kartony, vzorovaný papír, suché pastely, kousek vaty, pletací jehlice nebo vypsaná propiska, nůžky, lepidlo, pravítko

Postup:
1. Nejprve si připravte duhový podklad pod tulipány. Z bílé čtvrtky vystřihněte obdélník o velikosti 9 x 12 cm. Hrotem vypsané propisky nebo kulatou špičkou pletací jehlice vyryjte do čtvrtky podle pravítka mřížku.


2. Suchými pastely vybarvěte celý podklad.


3. Kouskem vaty rozetřete barvy po papíře.


4. Přebytečný barevný prach odfoukněte.


5. Z barevného kartonu vystřihněte obdélník o velikosti 9,5 x 12,5 cm, který vytvoří rámeček kolem duhového podkladu. Karton jiné barvy velikosti A5 (15 x 21cm) přehněte v polovině, vytvoříte tak základ blahopřání.


6. Z malých kousků barevných kartonů vystřihněte tulipány různých výšek a šířek. Nemusíte měřit, stačí malý obdélník přehnout na polovinu, aby byl tulipán souměrný, a od ruky vystřihnout jeho tvar.


7. Tulipány protáhněte směrem ke špičkám kolem kulaté tužky, aby působily prostorově.









8. Blahopřání můžete orientovat na výšku i na šířku.



Návod a fotografie: Rejka Balcarová (www.rejka.cz)


Tvoříte rádi? Zapojujete vnoučata? Napište nám na facebook.

Kam dál?
Udělejte si radost a naučte se něco nového
Vyrobte si originální koše a bedýnky na ovoce a zeleninu
Pletení z papíru
Batika: kouzlo nechtěného
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.