velikost písma: A +/ A/ A -

Sedm praktických tipů pro výběr tlakoměru

Autor: Redakce ŽijemeNaplno.cz | komentářů: 1

Máte-li problémy, ať už s nízkým, nebo vysokým krevním tlakem, je pro vás tlakoměr životně důležité zařízení. Pokud přemýšlíte, jaký tlakoměr vybrat, případně o jakou značku napsat Ježíškovi, přinášíme vám několik užitečných tipů.

TENSOVAL DUO CONTROL
Tento digitální tlakoměr využívá jako jediný přístroj na českém trhu pro měření krevního tlaku dvě metody měření, a to poslechovou a tzv. oscilometrickou. Díky technologii dvou nezávislých senzorů naměří přístroj krevní tlak spolehlivě i osobám s nepravidelným srdečním rytmem. Obsluha tlakoměru je velmi jednoduchá. Velkokapacitní paměť pojme až 2x 60 naměřených hodnot.
Detaily
Přibližná cena je 1 900 Kč.



BEURER BM 58
Tlakoměr na paži s velkým a snadno čitelným dotykovým inverzním displejem má 2x 60 pamětí, WHO klasifikaci, detekci arytmie, signalizaci chyby, manžetu 22–30 cm.
Detaily
Přibližná cena je 1 450 Kč.




Zápěsťové digitální tlakoměry jsou díky menšímu průměru tepen, na kterých se tlak měří, méně přesné. Jsou vhodné především pro lidi, u kterých ještě není ateroskleróza v rozvinutém stupni, a také pro sportovce, kteří si chtějí měřit tlak po sportovním výkonu. Pro rodinné použití a pravidelnou kontrolu krevního tlaku jsou doporučovány digitální tlakoměry pažní.
Digitální tlakoměry jsou manuální, poloautomatické či zcela automatické. Zcela automatický přístroj manžetu nafukuje i vyfukuje sám, poloautomatický jen nafukuje a u přístroje manuálního si provádí nafukování i vyfukování manžety pacient. Výhoda automatického nafukování manžety spočívá v jejím přesném natlakování, čímž se zamezí přílišnému tlaku na paži.

Články k tématu:
Nezdravý životní styl jako příčina...
Rozumí přesně každému srdci



Další zajímavé tipy redakce

OMRON R2
Měřič krevního tlaku na zápěstí, který má velký, přehledný a čitelný třířádkový displej. Intellisense – jedinečný systém kontrolovaného nafouknutí manžety přináší tyto výhody – přesné a spolehlivé výsledky, extra rychlé a příjemné měření, jednoduchou obsluhu.
Detaily
Přibližná cena je 950 Kč.

Sanitas SBM 30
Plně automatický tlakoměr a měřič pulsu z paže, s indikátorem WHO (dle klasifikace hodnot Světové zdravotnické organizace), 2x 60 paměťových míst, velký snadno čitelný LCD display, automatická předvolba tlaku a vypouštění vzduchu, varování v případě možnosti narušení srdečního rytmu, kalkulace průměru z uložených hodnot.Detaily
Přibližná cena je 900 Kč.

BOSO MEDISTAR S
Elektronický měřič krevního tlaku na zápěstí s velice jednoduchou obsluhou. Manžeta na suchý zip pro obvod zápěstí 13,5–19,5 cm, paměť na 30 hodnot pro 14denní profil, detekovaná arytmie je zobrazena graficky na displeji. Má přehledné zobrazení tří hodnot (TKs, TKd, TF) a zobrazení střední hodnoty TK.
Detaily
Přibližná cena je 800 Kč.

BOSO MEDICUS FAMILY
Pažní tonometr s univerzální manžetou je rodinný měřič krevního tlaku s velkým displejem. Má dvě paměti pro dvě osoby, dodatečný režim hosta, paměť na 30 měření pro 14denní profil pro dvě osoby a vyhodnocovací stupnice krevního tlaku podle WHO. Tlakoměr poskytuje obsáhlou informaci o krevním tlaku.
Detaily
Přibližná cena je 1 500 Kč.


OMRON M4 plus
Pažní tlakoměr s rychlým a přesným měřením, 42 pamětí s datem a časem, zobrazení arytmie a nepravidelného pulsu.
Detaily
Přibližná cena je 1 100 Kč.
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Praktické tipy