velikost písma: A +/ A/ A -

Pochybná známost

Autor: Slávek Hejna | komentářů: 0

KRIMI: Přinášíme vám první díl ze seriálu Krimi podle skutečné události. Sledujte osudy obětí i pachatelů každý druhý pátek v měsíci.


Foto: iStock

Každý podvečer místní nádražní restaurace praskala ve švech. Byli zde převážně muži, kteří u piva čekali na svůj vlak.
Pravidelně tam s nimi bývala paní Jiřina. Nebyla už nejmladší, krásy ani inteligence moc nepobrala, ale muže měla ráda. Každému chlapíkovi, kterému po několika pivech „zkrásněla“ a dostal chuť se s ní pomilovat, s radostí za pár korun vyhověla. Stejně i onoho večera. K Jiřině si přisedl vcelku zachovalý muž středního věku, nějakou dobu spolu popíjeli a vzájemné sympatie narůstaly, až slovo dalo slovo a Jiřina mu nabídla své „služby“. Ví o místě, kde je nikdo nebude rušit, a významně na muže zamrkala. Ten se nenechal dlouho přemlouvat a na její návrh přistoupil.

Nenápadně se vykradli z restaurace a vyrazili vstříc společným radovánkám. Minuli opuštěné staveniště, přešli okolo skladiště a za chvilku už byli za hřbitovní zdí. Jiřina naznačila, že tam je ono místečko lásky. Tvářila se, jako by ho zavedla do útulného hotelového pokoje. Muž odmítl zaplatit předem, tak ho Jiřina začala dráždit. Zřejmě však nesplnil její očekávání, začala se mu vysmívat a neustále ho provokovala ironickými poznámkami. To neměla dělat. Z nápadníka, dychtícího po sexuálních hrátkách, opadla veškerá touha, rozčílil se a hodil po Jiřině kámen.

Ozval se její výkřik a pak už zavládlo ticho. Kámen ji zasáhl do hlavy. Muže se zmocnil strach. Přemýšlel, zda utéci a nechat tam zraněnou Jiřinu ležet, ale co kdyby se probrala z bezvědomí a promluvila? Zesměšnila by ho před chlapy v hospodě a mohla by ho také udat za ublížení na zdraví! A tak se rozhodl, že jí umlčí navždy… Jakmile si byl jistý, že je Jiřina mrtvá, utíkal zpátky. Doufal, že si v restauraci nikdo nevšiml jeho ani ne hodinové nepřítomnosti, že má tudíž alibi až do odjezdu svého vlaku.

Druhý den objevil tělo mrtvé ženy mladý muž se psem, který se procházel kolem hřbitova a nález nahlásil na policii. Policie identifikovala mrtvou a pustila se do pátrání po pachateli, či pachatelích vraždy. Vzhledem ke způsobu života, jaký Jiřina vedla, ji mohl připravit o život kdokoliv z mnoha náhodných milenců, mohla to být i oklamaná, případně žárlivá manželka těchto pánů. Soudní lékař stanovil dobu smrti na předchozí večer a potvrdil nález alkoholu v krvi zavražděné. Protože se o paní Jiřině vědělo, že trávívá večery v nádražní restauraci, kde navazuje známosti s muži, nechá se hostit a poté jim nabízí za mírnou úplatu sex, začali policejní vyšetřovatelé s pátráním tam. Kriminalisté se rozhodli požádat o pomoc také veřejnost. Důkladně prověřovali veškeré poznatky a postřehy hostů i personálu z restaurace a místních občanů. Číšník i několik hostů potvrdili, že paní Jiřina seděla u stolu s jakýmsi mužem, dokonce poměrně přesně popsali jeho vzhled a oblečení. Někteří z návštěvníků restaurace si všimli jejich společného odchodu z restaurace v inkriminovaném čase. Další tři občané zase paní Jiřinu s cizím mužem zahlédli v tomto čase během jejich cesty ke hřbitovu.

Na základě těchto informací sestavili policisté pravděpodobný portrét muže a vyvěsili ho na nádraží i po okolí. Úspěch se záhy dostavil – pár lidí se přihlásilo, tohoto člověka poznali. A tak netrvalo dlouho a pachatel byl dopaden a obžalován. Bezprostředně po zadržení se muž k činu doznal, ale při přelíčení všechno popřel. Avšak díky mnoha svědeckým výpovědím, nálezu kapek krve zavražděné ženy na vrahově oblečení, otiskům jeho obuvi na místě činu a stopě DNA na vražedném nástroji, jímž byl kámen, kterým obžalovaný ubil paní Jiřinu, byl dotyčný usvědčen a odsouzen k osmi letům odnětí svobody nepodmíněně.

Tento případ je tedy definitivně uzavřen. Díky spolupráci občanů s policií byl objasněn během několika málo dní. Je dobře, že lidé nejsou lhostejní. Zároveň je varováním před lehkomyslným vyhledáváním pochybných známostí na jeden večer….

Stali jste se svědkem kriminálního činu? Svěřte se na našem diskuzním fóru nebo přímo pod článkem.

Kam dál?
Prominutí zbytku trestu zákazu řízení
Co si k vám vymahači dluhů nemůžou dovolit
Člověče, nauč se mluvit tak, abych ti rozuměl
Černá ovce v rodině nemusí být lump
Naši „mladí“ se rozvádějí

Všechny články z rubriky zde
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Páteční speciály