velikost písma: A +/ A/ A -

Romeo a Julie po šedesátce

Autor: Milena Bohatová | komentářů: 0

TÉMA TÝDNE: Láska! Že by po šedesátce už jenom krásná vzpomínka nalepená v albu? Vždyť můžete žít
ze štěstí dětí a vnoučat…




Neházejte tak rychle flintu do žita! Prostor pro lásku se vám právě otevírá. Máte dost času i zkušeností, abyste si mohli dopřát opravdu vyrovnaný a krásný vztah. Bez nadbytečných emocí a plný nové energie, s takovou omlazovací terapií, jakou vám nezaručí žádný kosmetický salón. Jen se pěkně chytněte podávané ruky a vzhůru na Petřín!

Už je pozdě? Nesmysl!
Život utíká rychle. Děti se před chvílí batolily a najednou jsou z nich samostatní lidé, kteří už vás nepotřebují každý den, každou hodinu. Možná jste cestou životem přišli o partnera, kterého jste milovali, snad jste toho pravého ani nestihli potkat. Máte pocit, že už je pozdě? Nebraňte se dopřát si „na stará kolena“ milující náruč. Samota, lavička v parku a občas posezení s kamarády, kterých ubývá… To není to jediné, na co máte právo. Teď může přijít nádherný vztah, který vás doslova rozsvítí, vzbudí dávno zapomenuté síly, které nevyvolá žádná medicína. Právě teď může přijít hřejivá a vyrovnaná láska.

Bojím se?!
Nechcete naletět podvodníkovi – Vždyť se do ničeho nepohrnete. Pozdní lásku si můžete užívat pomalinku, krůček po krůčku. Postupně zjistíte, jestli vás dělá šťastnou, zda je to ten nádherný pocit, ve kterém se vám bude líbit. Nikam se neřítíte.
Děti se mi budou smát – Nebudou. Pokud jim na vás opravdu záleží, budou vám vaše štěstí přát. Jen jim dovolte, aby vašeho partnera zkontrolovaly. Cítí se dospělé a za vás zodpovědné, mají starost. Když uvidí, jak mládnete a záříte štěstím, jen vás podpoří.
Nechci být nevěrná – Pokud někdo přišel tragicky o dlouholetého partnera, může mít pocit, jako by mu byl po letech nevěrný. Jeho památku ale přece nijak neposkvrníte tím, že budete ještě jednou v životě šťastní. Sám by vám k tomu popřál.

Sex v mém věku?!
Byla jste dlouho sama(sám) a ostýcháte se vrátit do časů fyzického mazlení? Právě teď si můžete naplno užít každý dotyk, pohlazení, pohled do očí, polibek… K tomu, co jste prožívala v mládí, se teď přidává nový rozměr – pocit bezpečí, důvěra, porozumění, radost. Intimní setkávání omladí vaše smysly a odventiluje každodenní starosti.

A co takhle svatba, princi?
Pokud pomyslíte na svatbu, nebudete žádná výjimka. Lásku si můžete užívat plnými doušky „na divoko“, ale kdyby vás popadlo vdávání a ženění, není nikdy pozdě.
Podle prezidenta agentury Dobrý den Miroslava Marka nejstarší nevěstou na světě byla 102letá Australanka Minnie, která se provdala za 83letého Dudleye. Nejstarším známým ženichem, byl 103letý Američan Harry, který si v domově důchodců vzal za ženu 84letou Thelmu.
Vraťme se ale do rodné kotliny: V domově pro seniory v Podlesí u Valašského Meziříčí se konala slavná svatba Ludmily – 92 let a Otty – 99 let. Znali se 25 let a žili spolu jako manželé, až je jednou napadlo „vdávadlo“. Vůbec to neodbyli. Nevěsta zářila pod bílým závojem, ženich byl sice na vozíčku, ale opravdový frajer v klobouku.
Ve středních Čechách jsme zaznamenali svatbu 88letého muže s o šest let mladší nevěstou a také případ, kdy 83letá nevěsta řekla své ano o čtyři roky mladšímu snoubenci.
Slavný malíř a kreslíř Jiří Winter Neprakta, si ve svých 79 letech vzal 41letou Danielu, po sedmdesátce se podobně zařídil i textař a zakladatel Semaforu Jiří Suchý…
Uvedli jsme možná extrémy, ale podstatné je, že lidské štěstí je těsně spjato s láskou, respektive, že ji každý potřebujeme, ať je nám šestnáct, nebo šedesát, nebo sto šedesát.

Soudíte, že na lásku není nikdy pozdě, nebo naopak, že milování už není nic pro vás? Svěřte se ostatním čtenářům na našem fóru nebo diskutujte přímo pod článkem.

Kam dál?
Černá ovce nemusí být lump
Když žena balí muže
Jak pohřbít tetičku?
Vnoučata se ptají na sex
Farářka: Bezdomovci mi říkají mámo
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Téma týdne