velikost písma: A +/ A/ A -

Z deníku nevlastní babičky (10)

Autor: Hana Švejnohová | komentářů: 0

Tentokrát bych pro změnu svému deníčku ráda svěřila pocity tchýně. Téma na jednu stranu ožehavé a citlivé, na druhou velmi vděčné.



Se snachami Verčou (vpravo) a Simčou


Mám dvě úžasné snachy. Jednu vlastní – a tradičně – jednu nevlastní. I když ta nevlastní je mi vlastní stejně jako ta vlastní. Hrát si se slovíčky mě baví. Stejně jako bavit se s Verčou a Simčou…
Veronika je partnerka syna mého muže a maminka Lindy a Adama.
S dětmi tráví doma už téměř šest let, a proto nápad udělat si dámský výlet dostala právě ona.
Simonka, pravá snacha, bydlí s mým synem v Teplicích, a když Martin odjede na soustředění, je jí smutno.
Začátkem února tato konstelace nastala.
S potěšením jsem tedy přijala pozvání vytvořit veselou (hlavně ne svatou!) trojici a vyrazit do Drážďan s noclehem v Teplicích.
Dalo by se říci, že všechny tři naše mužské protějšky byly spřízněny volbou. Volbou místa, času i sestavy posádky. Martin trénoval na horách, Honzík byl táta na plný úvazek a můj muž je na mé výlety zvyklý…
Je fakt, že se doba výrazně změnila. Nedovedu si představit, že bych kteroukoli ze svých tří tchýní v doprovodu kterékoliv ze svých tří švagrových (ani můj bratr nebyl příliš monogamní!) vyzvala ke společnému výletu na dva dny…Užily jsme si to měrou vrchovatou. Dlouhou a patřičně hlučnou nedělní procházku po Teplicích jsme zakončily opulentní večeří. Vyhlášený podnik patřil jen nám! Flirtovat sice tím pádem nebylo s kým, ale zato nám číšník mohl věnovat veškerou svoji péči. Posezení u televize se pak protáhlo dlouho do noci. V pyžamu a se sklenkou v ruce jsme mohly nerušeně probrat všechna zapovězená témata a ještě jsme si jako bonus pustily Sex ve městě II. Ráno jsme se bez problému vystřídaly v koupelně a vyrazily do Německa. Cestou jsme vzpomínaly, jak se dřív z NDR pašovaly záclony. Prošly jsme si nákupní centrum, stavily se na kafíčko, pohoda, žádný stres. Snachy plnily zkušební kabiny zajímavými kousky za dobrou cenu a dožadovaly se mého hodnocení. Že si nakonec vybraly něco jiného, to je normální. Jejich postava jim umožňuje obléknout si cokoli. A to je to jediné, co nás rozděluje…
Tolik tedy pro tentokrát. Než skončím, sdělím vám ale čerstvou novinku. Taneční kavárna v pavilonu bude pokračovat!!! Ještě se musí doladit pár drobností, ale můžu vám slíbit, že se tuto bohulibou aktivitu pokusíme oživit co nejdříve.


Čtěte také Z deníku nevlastní babičky(9)

Hana Švejnohová byla původně herečkou, znali ji zejména diváci ve Zlíně a v Brně. Objevila se i v několika filmech (například Dneska přišel nový kluk) Od roku 1992 je populární zejména jako rozhlasová a televizní moderátorka. (např. ČT, Dámský klub F1) .Píše i pro společenský měsíčník Xantypa,v této době se po deseti letech odmlky vrátila k rozhlasové práci. Posluchači ji mohou slyšet od 5.února každou sobotu dopoledne v 10,00 hodin na stanici ČRo2 v autorském pořadu „Nezatloukat aneb My dva a čas“, což je hodinka se zajímavými hosty na téma vztahů manželských i nemanželských..

Patří Hanka mezi vaše oblíbené osobnosti? Chcete se s ní podělit o vaše babičkovské zkušenosti? Napíšte o tom do našeho diskusního fóra nebo do diskuze pod tímto článkem.

Kam dál?

Stále rád tvořím
Kůň chráněný UNESCEM
Úsměv na tváři vykouzlíte světlem a barvami
Ta pravá chuť kávy
Starkoč - kostel Nanebevzetí Panny Marie
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Z deníku nevlastní babičky