velikost písma: A +/ A/ A -

Geopatogenní zóny – dobrá a špatná místa

Autor: Tereza Niesytová | komentářů: 0

TÉMA TÝDNE: Večer nemůžete usnout, v noci se několikrát vzbudíte a ráno vás z vyčerpání bolí hlava. Těšíte se, až to dospíte, ale nedaří se vám nabrat nové síly. Nenapadlo vás, že můžete mít lůžko v geopatogenní zóně? Nebo žijete v její těsné blízkosti? Tyto zóny mají totiž neblahé účinky jak na zdraví tak na psychiku, pokud v nich trávíme více času.


Virgule

Dračí žíly
Podle dochovaných dokumentů věděly o škodlivém vlivu geopatogenních zón na lidský organizmus všechny vyspělé civilizace. Říkalo se jim dračí žíly. Zprávy o nich jsou staré více než 4000 let. Novější název vznikl ze dvou řeckých slov: geo znamená "země" a pathos "nemoc". Volně přeloženo jde o nemoc, která pochází ze země. V Číně bylo nařízení, že se pozemky určené k zástavbě musí zkoumat. Byl k tomu pozván proutkař, který zóny určil. Ve starém Římě a Egyptě přihnali na pozemek stádo krav a kde se zvířata uložila k odpočinku, tam začali stavět. V době renesance byly kláštery a zámky stavěny tak, aby zóny probíhaly souběžně se zdmi, což sloužilo jako ochrana svatého místa.

Spát jako na vodě
Z geologického hlediska vznikají geopatogenní zóny změnami v podloží čili nestejnorodostí nejsvrchnějších částí povrchu země. Ta je způsobena tzv. tektonickým porušením hornin, laicky řečeno - prasklinami, zlomy a přesmyky v zemské kůře, ale také stykem hornin s jinými fyzikálními vlastnostmi nebo s obsahem radioaktivních prvků (například radon nebo rtuť). Příčin je mnoho, nejsilněji působí tekoucí voda po tektonických poruchách, podzemní jezera, říčky, prameny nebo staré zasypané studny. Právě podzemní voda má na zdraví člověka i zvířat nejcitelnější dopad. Naši předci používali rčení „spát jako na vodě“ a věděli proč. „Trvá pět a více let, než se projeví na fyzickém stavu člověka, který se na této zóně exponuje na pracovišti nebo ve spánku,“ vysvětluje Dr. Jiří Lang, PhD., vědec s kontroverzní pověstí, jehož teorie se však podle příznivců alternativních postupů zcela potvrzují.
Vnímavějším lidem mohou tyto pásy přivodit celou škálu nemocí, od nervozity, bolestí, opakovaných chřipek, angín, problémů s tlakem, potíží s psychikou a depresí až po nádorové onemocnění. Jak na ně? Fungují třeba rušičky, jichž je v Česku plný trh?, V této věci se však doktor Lang shoduje s oficiální vědou:„Neodrušíte je. Fyzika má své pevné zákony. Se zónami je to jako s některými lidmi, je lepší se jim vyhnout.“ konstatuje Dr. Lang.

Čtěte také: Homeopatie funguje

Kam si lehne kočka?
Co tedy dělat, když se v některých místech doma necítíme dobře? Určitě si vzpomenete na pověru, že pes si lehne na „dobré“ místo a kočka na „špatné“. Spoléhat se na to však nedá. Pes i kočka si rádi vlezou do měkké postele svého páníčka, ať je v zóně nebo není. Rozdíly mezi živočišnými druhy však podle doktora Langa opravdu existují. Kočka svojí srstí tvoří elektrický náboj, který se vybíjí právě v místech s vyšší elektrickou vodivostí. Pes má jiné osrstění - je na tom spíš jako člověk.
Některá zvěř a hmyz podle měření tyto pásy vyhledává. Mravenci si na nich stavějí mraveniště, komáři se tu houfují a hadi a ještěrky odpočívají. Naopak nesnesou je domácí zvířata – krávy, koně, ovce, králíci a další. V geopatogenních zónách chřadne i většina květin, dobře se v ní cítí jen diefenbachie nebo tchýnin jazyk. Máte-li dojem, že by mohly být příčinou vašich problémů, můžete si domů pozvat zkušeného telestéta(proutkaře). Nebo můžete podle doktora Langa zjistit kudy zóna vede i sami, a to pomocí virgule – pružiny, kyvadélka. Po tréninku se naučí s touto metodou zacházet většina lidí. Pak už jen stačí přesunout postele nebo místa, kde často trávíte čas, z rizikového pásu a sledovat výsledky.

Zbavili jste se geopatogenních zón? Nebo je považujete za nevědecký nesmysl? Diskutujte na našem fóru nebo přímo pod článkem.

Kam dál?
Už jste vyzkoušeli bioinformační přípravky?
Chřipka klepe na dveře
Účinná léčba alergie začíná na podzim
Aromaterapie-léčba vůní
Nezdravý životní styl jako příčina CMP
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Téma týdne