velikost písma: A +/ A/ A -

Kouzlo špinavé mluvy

Autor: Libuše Konopová | komentářů: 0

Poslední dobou se v médiích často propírá G bod, jeho masáže, tantra a podobné věci. Nic proti tomu, jen na základě vlastních i cizích zkušeností vycházejících např. z ankety, kterou jsem si dala dělat kvůli práci na své první knize (Sex nejen pro ženy) vím, že ženské vzrušení vychází valnou měrou z jiných pramenů!

Maria Schneider a Marlon Brando v Posledním tangu v Paříži

Upřímně řečeno, nepřitahuje-li objekt sám o sobě, není to nic platné nebo dojde jen k nepatrnému efektu! Polopatičtěji vyjádřeno: kde nefunguje chemie, kde není sexuální apetit, ani sebevětší zručnost nic nezmůže.
Jedním z nepříliš probádaných, nicméně velmi důležitých stimulů chuti na sex je DIRTY TALK čili, do češtiny přeloženo, špinavá mluva. Patří sem různé výrazy, od nevinného popisování, jak na dotyčného působí objekt jeho erotické touhy, až po takové, které by pro svou vulgaritu za jiných okolností byly považovány za tabu. Zde nemohu nezmínit svůj oblíbený film od Bernarda Bertolucciho Poslední tango v Paříži, kde právě sprostými výrazy zkušený a zhýralý Marlon Brando na nejvyšší míru rozpaluje a do sexuální závislosti na sobě dostává mladou milenku. Dívka, skvěle ztvárněná herečkou Marií Schneider, do té doby nic takového nepoznala, její dlouholetý přítel ji zahrnuje romantickou, něžnou láskou. V náručí o hodně staršího milence však přichází na chuť kouzlu chlípnosti a zalíbí se jí v něm tak, že pro ni už neexistuje cesta zpět. Svého milence, který se jí odmítá otevřít a nechce o ní nic vědět, částečně nenávidí, síla přitažlivosti je však o hodně silnější, neodolatelná…

Co v nás DIRTY TALK rozehrává a proč je tak účinný? Ovlivňuje nás totiž dvojím způsobem a oba jsou velmi mocné: řečí těla a verbálními prostředky, které v nás okamžitě vyvolávají určité fantazie. Mocného kouzla těchto dvou neodmyslitelně spojených složek skvěle využívá terapeutický směr, zvaný neurolingvistické programování. Právě proto je hojně využíván i v komerční sféře a mnohými považován za nebezpečnou manipulativní techniku… ale, jdeme-li k jádru věci, je úplně jedno, snažíme-li se prodat auto, kosmetiku, zájezd, dům, nebo v někom vzbudit chuť na sex! Společným jmenovatelem je vhodná motivace, spočívající v nasazení správného držení těla, mimiky, hlavně pak hlasu a cílených asociativních slov.

Jak ale přijdeme na to, co nás vzrušuje? Nejdříve musíme přemýšlet o určitých výrazech, říkat si je třeba nahlas a vnímat, jak na nás působí. Kdo potřebuje inspiraci, může se pro začátek dát inspirovat nějakým filmem, kde se vyskytují milostné scény s patřičným dialogem. Přenést se do role, představit si, že jsem to já, komu hlavní hrdina šeptá ony smyslné výrazy… Hlavním předpokladem úspěšnosti je však upřímnost. Nestydět se, přiznat si, že nás vzrušuje slovo, které nepatří do kategorie tzv. slušných. Dobré je vzít papír, tužku a napsat seznam všech slov, která bychom chtěly/i slyšet od svého partnera/partnerky během milostné předehry i během soulože. A také těch, která by nás vzrušovala, kdyby nám je partner říkal. V žádném případě svá intimní přání necenzurujeme! Slova a věty, která nás napadnou, musí vycházet z nás, musí zrcadlit skutečné touhy.

Čtěte také Když žena balí muže

Seznam dirty - výrazů může být rozmanitý podle toho, jaké role se ti momentálně zachtělo. I zde doporučuji vybočit ze zajetých stereotypů a otevřít se novému, neznámému. Role lze volit různé – a s jejich pomocí rozvíjet i vlastní osobnost.
Ženy, zahrajte si na herečky a před zrcadlem nacvičujte co možná nejpůsobivější dirty - hlas! Měl by být zabarven tak trochu temně, chlípně. Uvědomte si, že to, jak jste zvyklé se vnímat, je pouhá šablona, pod níž se skrývá ještě obrovský, neprobádaný arzenál! Je zapotřebí si uvědomit, že náš repertoár je ve skutečnosti daleko rozmanitější!
Dalším krokem je rozvíjení verbální fantazie. Jak na to? Vymýšlením stále nových a nových slov z okruhu tzv. špinavé mluvy. Co vás napadá právě dnes? A nezapomínejte neustále vnímat své vnitřní pocity – to, co ve vás každé jednotlivé slovo vyvolává, případně i za jakých okolností. Doporučuji ale vyhýbat se sterilním výrazům z medicíny. Ty zrovna moc nenažhavují, spíš naopak. Svůj chlípný repertoár vyzkoušíme nejprve o samotě. Teprve po několika pokusech získáme patřičnou suverenitu a začneme prožívat rozkoš z vlastního slovního exhibicionismu naplno!

Šokuje vás sexuální otevřenost, nebo je jí stále ještě málo? Hraje i vašem sexuálním životě velkou roli verbální složka?
Vyjádřete se k tomu v našem diskusním fóru nebo přímo zde, pod článkem.


Kam dál?
Milenec na objednávku: Felace ano, líbání ne!
Proč je sexy prádlo pro muže přitažlivé
Sex a bolest
Když muži mají své dny
Přechod v pohodě

 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.