velikost písma: A +/ A/ A -

Bezplatné poradny pro seniory

Autor: Andrea Cerqueirová | komentářů: 0

Při problémech s bytem nebo zdravotnickou péčí, využijte bezplatného poradenství pro seniory.

Bezplatné poradny fungují v některých městských částech či obcích. Centrum aktivizačních programů pro seniory v Praze 8 nabízí konzultaci v bezplatné právní poradně vedené studenty práv. Právní poradna pro seniory funguje také v Plzni. „Loni se konala poradna pětkrát a pomoc vyhledalo celkem třináct lidí. Nejčastěji je zajímaly problémy dědictví a vztahy mezi nájemci a majiteli bytů,“ říká starosta centrálního plzeňského obvodu Jiří Strobach.

Otázky spojené s bydlením trápí seniory nejčastěji. Většinou totiž žijí v nájemních bytech. Pomoc jim nabízí Sdružení nájemníků ČR, obrátit se lze také na Svaz důchodců ČR v úředních hodinách v úterý, ve středu a ve čtvrtek od 9 do 14 hodin, kontaktovat je možné i regionální sekretariáty. Sociální a bytové poradenství poskytuje také Život 90.

Problémy seniorů se zabývají také politické strany. U většiny z nich se lze obrátit na jejich odborné sekce či komise. Ty totiž nejen formulují a aktualizují stranické programy, ale zabývají se i podněty z praxe - dokáží pak poradit i v konkrétním problému.

Bezplatná právní poradna Centra aktivizačních programů na Praze 8
Právní poradna v Plzni
Poradny Sdružení nájemníků ČR
Svaz důchodců ČR
Poradenství Života 90
Sekce ODS
Odborné komise ČSSD
Odborné sekce SZ
Odborné komise KDU-ČSL
Internetová sociálně právní poradna KSČM
Bezplatné právní, sociální a bytové poradny KSČM

 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.