velikost písma: A +/ A/ A -

Betlémské hvězdy

Autor: Hana Rašínová | komentářů: 0

Květináče s hvězdami jsou jednoduchou a velmi efektní vánoční dekorací na chatu nebo chalupu. Vzhledem k přírodním materiálům, ze kterých jsou zhotoveny se hodí do tradičního interiéru. Velice pěkně vypadají i mezi dvojitými okny osvícené hořícími svíčičkami.



Budete potřebovat:
•  dekorační hvězdy z kůry (z květinářství)
•  ubrousky s vánočními motivy
•  akrylový bezbarvý lak
•  štětec
•  zlatou konturovaní barvu
•  tyčky nebo rovné větvičky např. z lísky
•  barevné lýko (červené a zelené)
•  tavnou lepicí pistoli
•  režné květináče
•  bochánky mechu

Hvězdy z přírodního materiálu, které zakoupíte jako dekorační materiál v květinářství, ozdobte z přední strany ubrouskovou technikou. Vhodný motiv vystřihněte z vánočního ubrousku, oddělte spodní bílé vrstvy od vrchní barevné, kterou nalepte na podkladovou hvězdu a přelakujte bezbarvým akrylovým lakem. Ubrousek dobře vyhlaďte do rovna a nechte dobře uschnout. Díky spodní hnědé barvě přírodního materiálu nebude malba na ubrousku tak výrazná a bude působit jemným dojmem.

Mezitím si připravte delší tyčky z přírodního materiálu. Ideální jsou vyzrálé větvičky z lísky, které jsou poměrně rovné a celkem stejnoměrně silné. Z barevného lýka nastříhejte několik stejně dlouhých provázků, které na uzel navažte na tyčku a zastřihněte je ještě jednou, aby měly stejnou délku. Polepené hvězdy pak dozdobte na okrajích zlatou konturovaní barvou nebo s ní můžete zvýraznit i celý dekor či nakreslit své vlastní vzory po celé ploše nepolepené hvězdy. Zlatou barvu nechte dobře zaschnout.


Obr. č. 1: připravte si materiál, který budete potřebovat
Obr. č. 2: přírodní hvězdy ozdobte ubrouskovou technikou
Obr. č. 3: na větvičku uvažte barevné lýko na uzel


Hotové hvězdy nalepte lepidlem z tavné pistole na dřevěnou tyčku s uvázaným lýkem. Do obyčejných režných květináčů nasypte písek a navrch posaďte bochánky zeleného čerstvého mechu, které dobře do květináče upevněte a upravte.


Obr. č. 4: na tyčku naneste lepidlo z tavné lepicí pistole
Obr. č. 5: přilepte hvězdu a dobře přitiskněte
Obr. č. 6: nasypte do květináče písek a navrch dejte bochánek mechu


Do nich pak zapíchněte hotové hvězdy.



Obr. 7 - 10: výsledný výrobek

Kam dál?
Vykouzlete si doma letní atmosféru rychle a levně
Vyrobte si originální koše a bedýnky na ovoce a zeleninu
Ušijte si pytlíky na houby
Pletení z papíru

Máte další tipy na zajímavé, efektní a jednoduché vánoční dekorace? Podělte se o ně s ostatními ve fóru nebo pod článkem.
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Vánoce 2010, Vánoční dekorace pro šikovné ruce