velikost písma: A +/ A/ A -

Co „prásknou“ ruce, musí zamaskovat nehty

Autor: Michaela Poštulková | komentářů: 0

Co prozradí vaše stáří? Nejčastěji oči a ruce. Že vám jiskra v oku hned tak neuhasne, první hlubší vrásky na krku maskujete šik rolákem a svou kadeřnici zdravíte od svých padesátin slůvkem „trvalou“? Gratulujeme, máte téměř vyhráno. Svou pozornost zaměřte také na ruce.

Oči jsou okna na duše, fyzickou vitalitu prozrazují ruce
Při každodenní péči o tělo je trochu zanedbáváme a kromě mytí a hydratace jim jen málokterá z nás dopřává náležitou péči. Přitom jsou to právě ruce, které na nás prozrazují i to, co by mělo raději zůstat utajeno. Tvar ruky i tvar prstů prozrazuje naše povahové rysy, do dlaně jsou údajně vepsány všechny naše strasti i naše budoucí směřování a nonverbální gesta na nás často „prásknou“ to, co nechceme říci na plnou pusu. Musíme je ukázat vždy, když se chceme napít nebo někoho pozdravit, když si přiložíme telefon k uchu nebo si cvakneme lístek v tramvaji.

Parafínový vosk oklame stáří, podzimní lezavo i bolavé klouby
Z kosmetického hlediska zase ruce prozrazují náš věk – hluboké vrásky se dají zamaskovat jen pod rukavice, pleť ochuzená o kolagen ztrácí na pružnosti. Výživný krém na ruce by měl obsahovat rostlinné oleje (bohatý na ně je např. regenerační krém proti vráskám rukou od Yves Rocher), B – komplex (např. StriVectin-HC krém na vrásčité ruce) či kolagen a parafín (Vichy aj.).

Parafínové zábaly na ruce dokáží pokožku na několik dní neskutečně hebkou a pružnou, hydratovanou a prokrvenou. Parafínový zábal na ruce se užívá i k léčebným účelům (osteoartrosa, chronická revmatoidní artritida), v chladných podzimních a zimních dnech navíc perfektně prohřeje prokřehlé ruce. Cena jednoho zábalu (cca 30 min.) se pohybuje kolem 300 Kč, domácí setík pro vlastní užití vyrábí např. italská firma ILOS PROF, která také zásobuje české kosmetické salony.

Přečtěte si také: Masážní kartáče a žínky očistí tělo i duši

Gelové nehty, umělé nehty nebo klasiku?
Vizuální kouzlení s rukama umožňují dobře pěstěné nehty. Ty pro své majitelky totiž vytvářejí nepřetržitý optický klam – prodlužují ruce a poutají k sobě pozornost. Zeštíhlit dokáží především matné nepříliš tmavé barvy, které se nanášejí na cca 2/3 plochy nehtu – po obou stranách se nechává nezabarvený proužek, aby nános působil jemně a elegantně.

Francouzská manikúra vede na přírodních i gelových nehtících
U mužů i žen už po několik let vede francouzská manikúra bez ozdob – tu si můžete dopřát sama doma, v kosmetickém salonu nebo na gelových i umělých nehtech. Je elegantní, ženská a stejně jako jeansy nesmrtelná. Hodí se k jakémukoliv typu a barvám oblečení a za takto upravené nehty se nemusíte stydět v bazénu, na zahradě ani v opeře.

Zásadní rozdíl mezi gelovými (doupravenými vlastními) nehty a umělými (nalepenými novými) spočívá v tom, že lepené nehty (známé už od 60. let) lze v klidu aplikovat doma, jejich výdrž je ale jen několikadenní a jejich nepřirozenost může být patrná na první pohled. Gelové nehty upravované tzv. gelovou modeláží jsou záležitostí trvanlivější, přirozenější, ale také dražší a náročnější na provedení a tedy i na čas. Gelové nehty se nelepí na kořen, ale na okraj nehtu, tudíž jej tolik nezatěžují a vypadají přirozeně.

Přečtěte si také: Krása, kterou si můžete koupit

Pozor na čarodějnické nehty – odpuzují muže i ženy!
Výhodou umělých gelových nehtů je tedy jejich nenáročnost, bytelnost a dlouhá životnost – v pěkném stavu vydrží až měsíc, během kterého je zákaznice nemusí nijak upravovat. Nevýhodou je jejich cena, nutnost navštěvovat při jejich re-aplikaci odbornou manikérku a u příliš dlouhých nehtů (což platí i pro umělé nehty) i nepraktičnost. Tří až šesticentimetrové gelové a umělé nehty, které se kvůli délce navíc „čarodějnicky“ stáčejí dolů a mají tendenci se i přes gelové tvrzení lámat, mají po sezóně. Pokud si jejich majitelka ještě libuje ve výrazném zdobení a pestrobarevných vzorech, je dílo zkázy dokonáno. Dlouhé kreativní nehty vypadají skvěle na stránkách módních časopisů nebo na dívčinách školou povinných. Na starších rukou by se ale objevovat neměly, a v tomto ohledu vítězí delší pěstěné vlastní nehty. Jak jednou řekla přední módní návrhářka Beáta Rajská – žena by od určitého věku měla vždy upřednostnit vkusnost.

Přečtěte si také: Dejte pigmentovým skvrnám vale

Věděli jste že…
•  Lidé se čtvercovou rukou jsou praktičtější a stálejší, ti s kulatou jsou společenštější, ale prchliví.
•  Vystouplé klouby na rukou mohou značit rezervovanost a přemýšlivost
•  Vrásčité ruce s hrubou nepoddajnou kůži můžete potírat i sádlem. Sebelepší promašťovadlo vám ale nepomůže, pokud tělo nehydratujete pravidelně zevnitř.
•  „Pomocné“ proužky pro domácí francouzskou manikúru většinu zákaznic spíše rozčilují? Jejich aplikace je nepřesná, bílý lak na nehty netvoří přirozený oblouk.
•  Ačkoliv mají „femme fatale“ rudé nehty i šaty, u mužů s přehledem už několik let vede decentní francouzská manikúra.
•  Metoda tvrzených gelových nehtů se v Evropě uplatňuje až od devadesátých let, umělými nehty se zdobili již staří Egypťané.

Kam dál?
Aromaterapie - léčba vůní
Inspirace pro lepší spánek podle Feng Shui
Jak si udržet krásu ve zralém věku
Získejte mládí zpět!
Zázračné ruce nemívá jen masér
Omlaďte svou mysl, projeví se to na vašem těle!

Staráte se o své ruce? Chodíte na manikúru? Napište nám své tipy do fóra nebo na facebook!
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.