velikost písma: A +/ A/ A -

Omlaďte svou mysl, projeví se to na vašem těle!

Autor: Jarmila Mandžuková | komentářů: 0

Co bychom dali za to, kdyby na nás věk nebyl tak znát! Pramen věčného mládí sice nikdo nenašel, odborníci přesto objevují další způsoby, jak nám co nejdéle udržet mladistvý vzhled a ducha. O vašem věku nevypovídají jen vrásky v obličeji, ale i způsob myšlení, chůze, držení těl a mimika. A s tím lze něco dělat!

Optimismus je základ! Nade všechny omlazovací kůry je náš postoj k životu. Asi jste slyšeli již mnohokrát – pozitivní myšlení a pohled na svět je tajemství každého úspěchu. To platí ve všech oblastech našeho konání. Optimistům se daří lépe, žijí zdravěji, déle si uchovají mládí a lépe se vyrovnají s realitou. Nenechte se unášet negativními emocemi, jako jsou hněv, zloba, žárlivost… Zbytečně vás zatěžují, proto je v sobě neživte a neskladujte. Dávejte přednost zdravému rozumu a vyříkání si problémů.

Nebuďte k sobě příliš kritičtí! Když nejste spokojeni se svým vzhledem, nemá to nic společného s vaším fyzickým vzhledem, ale je to jen otázka vašeho nízkého sebevědomí. Krása úzce souvisí s tím, co si o sobě myslíte! Pokuste se vypadat zajímavě, aby si vás lidé zapamatovali jako jedinečnou osobnost. Buďte šťastní, že jste právě takoví, jací jste. Každý z nás má svou hodnotu a jedinečnost. Krása je individualita!

Vstup do diskuze zde.

Se vztyčenou hlavou! Lidé se dají "přečíst" podle toho, jak chodí. Ohnutá záda či spadlá ramena symbolizují stáří. Špatné držení těla negativně ovlivňuje vaši energii, vitalitu, protože omezuje kapacitu plic. Vaše chůze by měla mít určitou dynamiku s rovným držením hlavy a ramen, která se snažte trochu zatlačit dozadu. Vzpřímený postoj vám dodá sebedůvěru a vytvoří i skvělou optickou iluzi – hned si budete připadat o několik kilogramů lehčí. Pomáhá malý trik – představujte si, že vaše hlava stoupá ke stropu, ramena se roztahují k okolním stěnám a nohy se natahují k zemi. Soustřeďte se na tyto pocity a vyvolejte je pokaždé, když někam jdete.

Přečtěte si také: Získejte mládí zpět!

Dívejte se na sebe! Od věci také není podívat se na svou mimiku (někdy si zbytečně děláme zatrpklé rýhy ve tváři nebo hněvivé vrásky na čele). Také pozor na lehké úšklebky, které vám z tváře snadno vyletí. Na rtech noste pozitivní náladu, koutky mírně zvedněte a nechte "zmrznout" v milém úsměvu. Zdvihnutými koutky posíláte mozku automaticky signál, na jehož základě dochází k uvolňování endorfinů, hormonů, které dokáží navodit dobrou náladu. Nikdy nezapomínejte, že úsměv vás nic nestojí, ale mnoho znamená. Kdykoliv se na sebe podíváte do zrcadla, usmějte se na sebe. Usmívejte se na druhé a zvláště na ty, kteří to sami neumějí. Právě takoví totiž váš úsměv potřebují nejvíc. Trefně se o významu úsměvu zmiňuje spisovatel W. M. Thackeray: „Svět je zrcadlo. Mračte se do něho a bude se také na vás mračit, zasmějte se a bude vám veselým a laskavým společníkem“.

Přečtěte si také: Umění žít tady a teď

Dobrou chuť! Abyste předešli předčasnému stárnutí, dodržujte zásady zdravé výživy s množstvím zeleniny a ovoce, celozrnných produktů, luštěnin, libového masa a mořských ryb. Pokud si chcete co nejdéle udržet mladý vzhled, mějte ve stravě co nejméně tuků a sladkostí. Chuť na jídlo s věkem většinou klesá, ale požadavky stárnoucího organismu na vitaminy, minerály a další životně důležité látky ve skutečnosti rostou. Pamatujte na to!

Autorka článku Jarmila Mandžuková je specialistka na výživu, na toto téma napsala řadu knih.¨

Kam dál?
Stárněte bez problémů díky stravě
Vnitřní mír pomocí jógy
Nenechte klouby „zrezivět“!
Tajemství tuku odhaleno. Proč se ukládá tam, kde nechceme?
Dejte pigmentovým skvrnám vale
Jak si udržet krásu ve zralém věku
Život si prodloužíte v mrazáku

Jak udržujete své tělo a svou mysl v kondici? Máte ráda svoje tělo? Chcete na sobě něco měnit, nebo jste spokojená sama se sebou? Napište nám o tom do fóra nebo hned přímo pod článek.
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.