velikost písma: A +/ A/ A -

Sex zralých žen - konec tabu!

Autor: Libuše Konopová | komentářů: 1

Před dvěma týdny jsem v jedné šumavské hospůdce poznala zajímavý pár. Atraktivního, vysokého, šarmantního mladého muže a starší blondýnu v brýlích s módními obroučkami. Žádný dobře vychovaný synek, vyvádějící osamělou maminku mezi lidi, ale zamilovaný páreček!

Hanka a Pavel
Té paní, nazvěme ji třeba Hanka, je 54. Jejímu partnerovi, říkejme mu třeba Pavel, 30. Seznámili se před devíti lety v jednom sociálním zařízení, kde ona pracovala jako vedoucí a on si tam odbýval civilní vojenskou službu. Jiskra mezi nimi přeskočila okamžitě a když se spolu poprvé milovali, oba cítili, že to už zažili. Něco jako vztah z minulého života. Propadli si vzájemně, osudově a vášnivě. Pak přišla zkouška ohněm – svěřit se o svém vztahu doma. Byla o to těžší, že Pavlovi rodiče jsou silně věřící a slovo sex je doma tabu, stejně tak všechno, co odporuje „normálu“. Ale rozdýchali to a dnes jim fandí. Ani Hanka to neměla lehké. Má dvě děti, dvacetiletého syna a pětatřicetiletou dceru, která už je sama dávno matkou, a Hančin přítel tudíž dědečkem, smějí se oba. Pavel Hanku láskyplně pohladí po zápěstí a líbá na tvář. Září štěstím a spokojeností. Na moji otázku, jak dlouho si její děti zvykaly, Hanka odpovídá hned a bez rozmýšlení: „No, pár týdnů jim trvalo, než to zpracovaly, ale řekla jsem jim, že ať ho berou nebo ne, na mém vztahu k němu to nic nezmění. A taky, že se rozvádějí i ideální páry! Je to můj život, tak co!?“ „Víš,“ dodává Hanka a zapaluje si cigaretu, „i kdyby to jednou mělo skončit, stálo to za to a nikdy nebudu litovat. Užila jsem si spoustu lásky a nádhernýho sexu, který si s vrstevníkem prostě neumím představit. Fakt ne. Nebo jak aktivně žijem, co všechno podnikáme! Každý víkend chodíme na koncerty, tancovat, na diskotéky!“ „Já Hanku miluju, strašně moc,“ říká Pavel a jeho kouzelně modré oči září. "A to, že ji lidi považujou na moji mámu, neřeším. Jaký je to mezi námi a proč spolu jsme, to víme jen my dva.... a víme to moc dobře!“

Čtěte také: Věkový rozdíl partnerů
 
Dvojice spontánní výpovědí potvrdila výzkumy zahraničních sexuologů, například nedávno zesnulé badatelky Ulrike Brandenburg, šéfky Institutu sexuální terapie v Aachen. Ta ve svém interview, vysílaném na You Tube v roce 2009, pronesla revoluční výrok, že v seniorském věku neslábne libido a chuť na sex jako takový, jen na sex s dlouhodobým partnerem! Nekonvenční, temperamentní ženy to v historii nikdy neměly lehké. Za své vztahy s mladšími partnery byly ostře kritizovány, a to zejména ženami. Tento postoj už naštěstí začíná ustupovat. Na výrazně mladší partnery žen si společnost pomalu zvyká, ačkoli ještě dlouho potrvá, než bude veřejné mínění měřit oběma pohlavím stejně.

Čtěte také: Sexuální mýty
 
Inspirující mohou být i příběhy řady celebrit: Jane Fondová (72), prohlásila, že za svůj fit stav vděčí z 30 % genům, z 30 % zdravé výživě a z 30 % sexuální aktivitě. Přestože má za sebou řadu operací, mladší by nechtěla být ani za nic. „Jsem šťastnější, životu rozumím lépe a sex je lepší,“ říká slavná americká herečka, která poprvé zazářila ve filmu Barbarella a od té doby už na výsluní zůstala. Madonna, Demi Moore, Nina Hagen, Ivana Trump a mnohé další ženy si navzdory věku užívají rozkoš s mladším mužem. Českému publiku dobře známá herečka Helen Mirren (64) se nedávno chopila nové výzvy. Ve filmu Love Ranch, natočeném podle skutečnosti, si zahrála majitelku nevěstince. A nejen to! Fotografu New York Magazine zapózovala nahá ve vaně! Ostatně nic převratného. Sophia Lorenová (tehdy 71) nechala nafotit před několika lety své zralé a sexy tělo pro kalendář Pirelli. Lady Vanderbilt, módní designérka newyorské smetánky, které je 85 a vypadá minimálně o 20 let mladší, se odvázala ještě víc! Nehledě na pokročilý věk, vlastní slávu i proslulost syna – moderátora CNN, sedla k počítači a napsala román Obsession. Dílo odkrývá dvě tváře jedné ženy, děvku i matku, a spisovatelka se netají tím, že je z velké části autobiografické!

Čtěte také: Sexualita žen ve zralém věku

Čím jsou zralé ženy pro mladší muže sexuálně přitažlivé? Hlavně tím, že vědí, co chtějí, co jim dělá dobře a umějí si to vzít. Tím, že mají plně rozvinutou sexualitu a k sexu přistupují bez falešného studu. Kromě toho bývají starší ženy sebevědomější, cílevědomější a odpadá u nich strach z nechtěného otěhotnění. Umějí užívat života intenzivněji, shodují se vědci a moje Hanka je toho jen živoucím důkazem. Nezbývá než doufat, že by ji současný optimismus neopustil ani v případě, kdyby její o dvacet čtyři let mladší přítel zatoužil po vlastních dětech a tradiční rodině. A k tomu, aby případná ztráta nebolela víc než zdrávo, je krom jiného zapotřebí sebejistoty, otevřenosti vůči světu a taky dobrých přátel...
 
Zdroje:
www.ngz-online.de
www.viviano.de
www.zimbio.com
www.bz-berlin.de

Kam dál?
Jak muži snášejí, když jejich partnerka stárne
Co když „dědka“ chytne druhá míza?
Milenec na objednávku: Felace ano, líbání ne!
Macho je mrtev - ať žije macho?!

Žijete ve vztahu s mladším mužem? Jak na váš vztah reagovalo okolí? Čím je pro vás tento vztah obohacující? Podělte se o své zkušenosti ve fóru nebo v diskuzi pod článkem.
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.