velikost písma: A +/ A/ A -

Co když „dědka“ chytne druhá míza?

Autor: Michaela Poštulková | komentářů: 0

Už od pětatřiceti si stěžoval na bolavá záda, počítal dny do vytouženého důchodu a na každý návrh o aktivně stráveném dnu reagoval očima zvednutýma v sloup. Teď má „kšeftíky“, je hrozně „bizi“ a ošoupané polobotky vyměnil za „trendy“ botasky.


Máte to zapotřebí? Bohužel ano
Ten známý scénář vám projede hlavou a jediné, co si přejete, je ušetřit čas za ohrané divadýlko: výměna auta za mladší typ – výměna manželky za mladší typ – z rodiny, která mu „dávala jediný smysl života“, je náhle „koule u nohou, co mu celé roky bránila v rozletu“ – několik měsíců až let v područí „nekonečného mejdanu“, který si tak zasloužil – vyčerpání/nemoc/deprese z provinění – pokus o návrat a nový kontakt s dětmi (manželka má nového přítele a děti jsou otcovým chováním znechuceni) – citové vydírání/stálé pokusy o kontakt/sliby/uraženost – a výsledek otevřený.

Máte to zapotřebí? Bohužel – ano. Váš muž, ačkoliv se zdá opak, není primitiv a chápe statistiky, vše si dokáže také spočítat. Je mu jasné, že víc ztratí, než získá a že v očích kamarádů stoupne jen na chvíli. Druhá míza je však opojná jako droga – logické argumenty půjdou stranou a muž bude slepě následovat „hlas svého srdce“.

Zkuste triky od žijemenaplo.cz

Když se rozhodne sedět na dvou židlích
(z teplíčka domova se mu nechce, milenky se nevzdá)

Neshazujte se pokusy, při kterých budete soupeřit s fyzicky atraktivnější sokyní. Je prostě jiná – nová – neokoukaná. To vy už nikdy nebudete, ačkoliv máte jiné přednosti.

Můžete:

1. Předstírat, že o ničem nevíte a na několik měsíců vytvořit doma o poznání uvolněnější a pozitivnější atmosféru. Svého muže více zaměstnejte budováním pozitivních rodinných vztahů – s dětmi i se svými a jeho rodiči. Odcházet od vyčítavých pohledů vlastních rodičů („jak to můžeš té skvělé Marušce dělat, nevděčný synu!“) je těžké.

Co bude nejtěžší: držet se na uzdě, nikdy nic nevyčítat a po ničem nepátrat.

Co se nejspíš stane: po měsících „naoko“ spokojené domácnosti zjistíte, že si svého záletného muže už nemáte pro co vážit. Z parťáka a opory se stalo dětinské břímě, jehož odchod sama uvítáte – body pro vás. Milence spadnou růžové brýle zamilování a nerozhodného dědu vymění za okouzlujícího číšníka.

2. Podkopnout svoji část židle a s klidem muže odstěhovat k nové pradleně/vývařovně/psycholožce/sekretářce. V klidu sepište dlouhý papír, na kterém budou všechny zlozvyky a křivdy, která vám manžel učinil. Stále ho noste s sebou a při záchvatech vzteku/vzlyků si ho přečtěte. Zkontaktujte staré známé a konečně se věnujte jen sobě a dětem.

Co bude nejtěžší: nový začátek. Stále budete doufat, že se otevřou dveře, ale měsíce budou ubíhat. Jeho pokus umlčet vlastní svědomí pozváním na usmiřovací kafe („jsme přece dospělí a můžeme být přátelé – vždyť jsme toho spolu tolik zažili…“) ve vás zase vykřesá jiskřičku naděje, kterou uhasí až těhotenství nové „pradleny“ (papír mějte stále u sebe).

Co se nejspíš stane: pro padesátníka není ponocování způsobené stálým pláčem miminka nic příjemného. Nová radost se po letech mění v novou starost. Neshody s novou partnerkou způsobí letargii a pokusy o kontakt. Jen ho uvidíte zdálky, zrudnete vzteky. Dopřejte si radost malých dětí a udělejte: kiš kiš!

Když si náhle sbalí kufry
Ještě před dvěma měsíci si před kamarády pochvaloval, jak mu život v manželství vyhovuje. Zažili jste příjemnou dovolenou, dlouho jste se nehádali, po sexu se jen blaženě usmíval. Najednou „je toho na něj moc“, musí „přehodnotit priority“ a být chvíli sám (či s někým jiným). Druhá míza nastoupila v plné síle, nečekaně a situaci navzdory.

Psychologové a rodinní terapeuti se shodují, že nejideálnějším řešením je pro ženu absence řešení. Jakmile už se totiž muž přemůže k tomu, aby od vás radikálně odešel (rozhovor musel být na spadnutí už týdny), skutečně tak učiní i přes výhružky, vzlyky, vydírání a další ponižující pokusy o udržení nestálého samce u smečky. Přestaňte pracovat pro něho, začněte pracovat pro sebe.

Co bude nejtěžší: prvotní šok. Co si to dovolil – podrazák, haj..! Já ho tak opečovávám a miluju – ať neodchází, nebo si něco udělám. Nebo jemu něco udělám. Nebo ho odříznu od dětí. Nebo té nové škatuli vyškrábu oči! Alespoň několik měsíců nedělejte vůbec nic. Pokud odchod muže způsobil finanční díru, rozumně ho požádejte o příspěvky na rodinu a bydlení. Nový volný čas zabijte sportem, naspořenou částku na dovolenou rozfofrujte na nákupech a na kosmetice.

Co se nejspíš stane: manžel nejprve vaši pasivní reakci uvítá – absence scén a útoků mu odchod k druhé ženě mimořádně usnadní. Po čase mu ale váš chlad začne vrtat hlavou, všimne si vaší nové vizáže i toho, jak hladce se jeho stará rodina bez něho obejde. Smečku, která už není „jeho“, se pokusí znovu získat. Jeho nerozhodnost ho odsoudí k osamělému životu.

Zbystřete, když váš muž:
1. Začal své vlastní pivní bříško sledovat a komentovat častěji než vaši postavu. Ačkoliv dříve nesportoval, nyní si koupil permanentku do posilovny.
2. Jde s vámi ochotně nakupovat nové oblečení, vyhází půlku starého šatníku.
3. Kupuje si pro něj nezvyklé kosmetické potřeby – nůžtičky na nehty či parfém.
4. Po zaslouženém povýšení vás začal ještě více peskovat kvůli uklízení, vaření a jiným „vašim“ povinnostem.
5. Odchod dětí z domova komentuje pozitivně: „každý přece musí jít svou cestou“.
6. Projevy něhy a zájem o sex značně uvadly, menopauza mu vzala chuť cokoliv zkoušet.

Kam dál?
Kam zase „kouká“?
Proč je sexy prádlo pro muže přitažlivé
Nebuďte sami
Nevěrník z Edenu
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.