velikost písma: A +/ A/ A -

Kde všude jsou „Senioři vítáni“?

Autor: Redakce ŽijemeNaplno.cz | komentářů: 0

Server Žijemenaplno.cz spustil naprosto jedinečný přehled seniorských výhod a slev – SENIOŘI VÍTÁNI. Do projektu byly zařazeny instituce a zařízení napříč celou ČR, které pamatují na seniory a důchodce, nabízejí jim zlevněné vstupné, případně jiné výhody.


V databázi SENIOŘI VÍTÁNI najdete aktuální slevy na vstupné v nejrůznějších kulturních institucích, v zoologických a botanických zahradách nebo v integrované dopravě. Aktivní jsou zatím dva ucelené přehledy – seniorské slevy v Praze a Brně. V první polovině června přibudou další dvě česká města - Plzeň a Ostrava. Ostatní kraje a místa v celé ČR budou následovat. Zařízení můžete vyhledávat buď podle typu (divadla, kina, galerie), nebo můžete vyhledávat instituce v jednotlivých krajích.

Šéfredaktorka Adéla Stolaříková doplňuje: „Pokud byste rádi podnikli něco nového, ale potřebujete inspiraci, rozklikněte si odkaz aktivity. Zde se dozvíte, kde si v Brně zdarma zacvičíte například Tai Chi nebo jógu. V případě, že by vám na cvičení nestačily síly, můžete zkusit tanec vsedě na židlích, nebo speciální jazykové kurzy.“ Konkrétně se z projektu SENIOŘI VÍTÁNI dozvíte, že si můžete prohlédnout sbírky Galerie a Muzea hlavního města Prahy za pouhou korunu, stejnou sumu vás bude stát návštěva pražské zoologické a botanické zahrady, hvězdárny i planetária. Poloviční vstupné senioři zaplatí na výstavách pořádaných Obecním domem.

Internetové stránky Žijemenaplno.cz se zaměřují výhradně na potřeby čtenářů ve věku 50+. Ti nyní tvoří třetinu obyvatel České republiky a na internetu se jich pohybuje téměř jeden milion. Počet těchto lidí se bude dále zvyšovat. „Uvedená cílová skupina je médii dlouhodobě a neprávem opomíjená. Nový web si klade za cíl tuto situaci změnit,“ říká šéfredaktorka.

Zajímá nás, o jakých tématech chcete na našich stránkách číst. Zapojte se do průzkumu a spoluutvářejte web Žijemenaplno.cz s námi. Je to váš prostor a proto je pro nás důležité, abyste zde našli to, co vás zajímá. Dotazník naleznete zde.

 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.