velikost písma: A +/ A/ A -

Nejčastější chyby při odličování

Autor: Michaela Plachká | komentářů: 0

Líčení věnují ženy mnoho času, ale často už podceňují správné odlíčení. Přitom je to nutnost, která pomáhá pleť chránit před předčasným stárnutím a zabere pouze několik minut denně. Pravidelnost je však základ.


foto: iStock

Na naší pleti ulpívá během dne mnoho nečistot. Pot a maz z mazových žlázek, bakterie, které si na pleť sami přenášíme svými prsty, ale také vším, co přijde s naší pletí do kontaktu včetně vlasů, oblečení či různých předmětů. Dalším zdrojem nečistot jsou samozřejmě zbytky krémů a líčidla, která v průběhu dne používáme. Každá žena, která si chce svou pleť zachovat co nejdéle svěží a mladistvě vypadající, by neměla vynechávat pravidelnou péči o svou pleť, ke které neodmyslitelně patří správné odlíčení. Právě v něm se ale mnoho žen dopouští řady chyb, které mohou vést k nezdravě vypadající pleti, rozšířeným pórům, vyrážkám, ekzémům a nechtěnému předčasnému stárnutí.

Jaké jsou nejčastější prohřešky?
1. Večerní odličování necháváme mnohdy až na ráno
2. Ráno pleť nečistíme
3. Šetříme na odličovacích pomůckách
4. Zapomínáme očistit krk a dekolt
5. Nepoužíváme speciální odličovadla na oči
6. Odličovací tahy vedeme nesprávným směrem
7. Příliš pokožku dřeme

Jaký je správný postup při odličování?
1. Čistění pleti začínejte nejprve odlíčením očí, na kterých je obvykle nejsilnější nános líčidel. Oční okolí je vůbec nejcitlivější partie obličeje, proto investuje do speciálních odličovačů očí. Výhodné je nejprve nanést na vatový tamponek odličovač a tamponek přiložit na chvilku na oční víčko. Líčidla se uvolní a snáze pak jdou setřít.

2. Stírejte líčidla jemně kruhovými tahy od vnějšího k vnitřnímu koutku, odkud se vyplavují z oka všechny nečistoty. Oči odličujte do doby, než bude vatový tamponek úplně čistý. Určitě použijete více tamponků.

3. Po dokonalém odlíčení očí a očního okolí přejděte na ostatní části pleti. Odličovací mléko můžete nanést na tamponek nebo také malé množství jednoduše rozetřít po obličeji a tamponkem ho postupně stírat. Jakým směrem? Představte si uprostřed obličeje osu. Od té směřujte své tahy postupně do stran a ven stejně jako nanášíte make-up či krém. Správným směrem tahů podporujete odvádění lymfy a tím také odpadních látek z oblasti obličeje. Stírejte jemně a bez zbytečného tlaku. Často měňte tamponky, abyste si nevtíraly nečistoty zpátky do pleti.

4. Na mokrý obličej naneste čisticí gel, rozetřete ho po celém obličeji tak, aby se vytvořila pěna. Důkladně pleť opláchněte čistou vodou.

5. Nakonec dočistěte pleť pleťovou vodou, která odstraní zbytky tukových složek z pleťového mléka a nečistot.

6. Ošetřete pleť kvalitním vyživujícím krémem vhodným pro váš typ pleti a věku či speciálním sérem.

Staráte se pravidelně o svou pleť? Odličujete se ráno i večer? Napište nám do diskuzního fóra nebo na facebook.

Kam dál?
Chcete si udržet mladou pleť? Neopalujte se!
Nožky v pohodě i v zimě
Kdy kavitace nefunguje?
Krása, kterou si můžete koupit
Zvyšují přípravky proti pocení riziko rakoviny?
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.