velikost písma: A +/ A/ A -

Test věrnosti: lukrativní kšeft

Autor: Libuše Konopová | komentářů: 0

Nedávno jeden německý dokumentární TV kanál vysílal zajímavé interview. Jeho hostem byla dívka pracující v agentuře Test věrnosti. Je jednou z mnoha takzvaných volavek, které jsou nasazovány na muže, o jejichž věrnosti manželka pochybuje.


foto: iStock

Nutno podotknout, že volavkami nejsou jen ženy, ale také muži – pro případy, kdy zadavatelem objednávky je žárlivý muž.
Jak to vypadá v praxi? Zákazník nebo zákaznice zkontaktuje agenturu a poskytne jí popis a fotografii manžela/manželky, prostě osoby, která má být sledována. Podle typu, na který testovaná osoba letí, agentura zvolí vhodnou volavku a tu pak pošle na místo, kde se má dotyčná osoba nacházet… například do hotelu v době služební cesty.

Tam si volavka vyčíhne svůj objekt a pověsí se na něj. Pohledy, úsměvy či přímým oslovením ho pak kontaktuje a snaží se vzbudit v něm zájem. Jakmile objekt zabere, volavka sonduje, kam až by byl schopen zajít. Čtenáře určitě napadne, jaké jsou instrukce a kam až má volavka povoleno zajít! I o tom byla v interview řeč: Pomyslnou hranicí, za niž volavka nesmí, je lehké osahávání nebo polibek. To je považováno za vrchol a naprosto jasné usvědčení objektu z inklinování k nevěře. Ale nemusí dojít ani k pokusu o tento druh tělesného kontaktu: Za dostatečný důkaz agentura považuje i vyžadování mobilu, vizitky nebo plánování schůzky. V ten moment angažmá volavky končí. S průkazným materiálem pořízeným pomocí diktafonu nebo skryté kamery se volavka vítězoslavně vrací do agentury, kde vše předá šéfovi, dostane vyplacený honorář a může se odebrat domů, ke svému vlastnímu partnerovi/partnerce.

Čtěte také: Kouzlo špinavé mluvy

Kolik taková „legrace“ stojí? Necelých tři sta eur za první stupeň, tedy live-kontaktáž. Dražší je další stupeň, kdy volavka s objektem pozorování vstoupí do e-mailové nebo SMS komunikace.

Člověku se hlavou honí nejrůznější myšlenky. Mne během sledování tohoto pořadu napadlo: Bože, jak perverzní a z hlediska zadavatele nedůstojné!!! I za předpokladu, že by pozitivní test byl zjištěním skutečného stavu, tedy touhy po avantýře (což je sporné a dle mého názoru vždycky diskutabilní), nabízí se otázka: Co zadavateli tahle informace přinese? Důkaz opravňující k pomstě? A jakého druhu? Nebo jde v drtivé většině případů o předem narafičenou, vykalkulovanou past za účelem finančního ždímání nevěrného partnera? Ale i kdyby mělo jít jen o takzvanou jistotu (zbavit se pochyb, znovu získat důvěru v partnerovu věrnost a loajalitu), kladu si otázku: Jak dlouho zadavateli tato pomyslná jistota vydrží? A jestli vůbec...

Ano, máme kapitalismus a zákon trhu. Poptávka evidentně existuje, dokonce velká, jak bylo v pořadu řečeno, je tedy zákonité, že roste i počet poskytovatelů těchto služeb.

A následně určitě dalších, terapeutických, neboť je-li někdo natolik slabý, že se k takovému kroku sníží, těžko bude schopen následky partnerovy nevěry bez pomoci odborníka ustát. Ale kde neexistuje regulace, je na každém, aby se sám za sebe rozhodl, co z přepestré nabídky svobodného a volného trhu využije. A já jen doufám, že zdravý rozum přece jen zvítězí a podobné experimenty, které jsou ve svých důsledcích stejně nebezpečné jako drogy a další svinstva ničící psychiku, se nestanou masovým sportem!

Bojíte se nevěry? Dala byste si metodou „volavky“ prolustrovat svého manžela či partnera? Napište nám do fóra nebo na facebook. Těšíme se na vaše názory!

Kam dál?
Macho je mrtev – ať žije macho?!
Sex zralých žen – konec tabu!
Kolik stojí libido a panenství?
Než ho zničil sex, ovládal světové dění
Femme fatale: věčný fenomén osudové ženy
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.