velikost písma: A +/ A/ A -

Hledat lásku přes seznamku je dlouhodobý trend

Autor: Michaela Poštulková | komentářů: 0

TÉMA TÝDNE – LÁSKA: Vybírat si partnera pro vztah nebo jen kamaráda se společným zájmem už nepředstavuje volbu typu „nejlepší z hrozných“, ale reálnou šanci, jak někoho zajímavého potkat.

Internet je komunikační fenomén, u něhož nepanuje všeobecná shoda při odpovědi na otázku, zda lidi společně sbližuje, nebo ve skutečnosti rozděluje. Statistické údaje spíše podporují první variantu: seznamování přes internet je a bude trendem i nadále. Stovky „uměle“ seznámených párů spolu žili roky, někteří se museli na delší čas odpojit – plně je totiž zaměstnávají jejich děti.

Využívají ji všichni, výběr je široký
Internetové seznamky mají žně i z toho důvodu, že seznamování pomocí internetu přestal zahalovat pejorativní nádech stanice pro čerstvě rozvedené „zoufalce“ a „poslední možnosti“, jak si někoho sehnat. Je útočištěm pro mladé a úspěšné „single“ workoholiky, pro nudící se studenty i pro ty, kteří to chtějí jednoduše zkusit třeba ze zvědavosti.

Čtěte také: Milenec na objednávku: Felace ano, líbání ne!

5 tipů pro internetové seznamování
1. Buďte vždy upřímní a slevte z těch svých nároků, které jsou přehnané (jedna fotka o ničem nevypovídá). Zároveň ale nikdy neslevujte z těch nároků, na kterých byste trvali i při osobním seznamování (již nikdy více žárlivce/kuřačku/alkoholika).
2. Nestavte si snové hrady a seznámení vždy směřujte k osobnímu setkání. Vždy počítejte s možností, že na druhé straně připojení sedí vypečený puberťák, ženatý záletník nebo někdo, kdo si jen zvyšuje sebevědomí a plní svůj volný čas.
3. Vyjadřujte se stejně, jak to činíte v reálu. Rádoby vtipné slovní obraty, životní hesla a verbální výstřelky spíše odradí, než zaujmou.
4. Pokud se vám delší dobu někdo neozývá, nenaléhejte a dál ho nevyhledávejte – prostě to hoďte za hlavu. Nejspíš šlo jen o člověka, který se chtěl krátkodobě pobavit a zmizet z virtuálního světa.
5. Neznámému člověku nesdělujte své osobní údaje jako přesnou adresu bydliště nebo pracoviště. Ani tomu „nejublíženějšímu životem zmítanému chudáčkovi“ nepůjčujte peníze.

Čtěte také: Kouzlo špinavé mluvy

Internetové seznamování PRO
- nezávaznost, hra
- možnost velmi se sblížit citově a názorově
- rychlá a dnes už standardní cesta
- častější setkávání i v případě nemoci, pracovních cest nebo pozdních nočních hodin

Internetové seznamování PROTI
- osobní nesympatie mohou zničit i dlouho budovanou představu
- možnost obelhávat a být obelháván
- anonymita nahrává pochybným individuím

Jak jste se seznámila se svým současným partnerem? Svěřte se na našem fóru nebo na facebooku.

Kam dál?
Láska za všechny peníze
Femme fatale: věčný fenomén osudové ženy
Přichází do módy živá loutka?
Dýchej až nadoraz!
Masaru Emoto: odhalil tajemství vody
Gastrotoulky: Čechy
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Téma týdne