velikost písma: A +/ A/ A -

Pletky s očistou

Autor: Redakce ŽijemeNaplno.cz | komentářů: 0

Klára (45 let) nám poslala svůj příběh...

TÉMA TÝDNE – PŘÍPRAVA NA PODZIM: Zase jeden nápad, který mi měl pomoci. Rozhodla jsem se pro důkladnou podzimní očistu. Tajně jsem doufala, že při ní shodím i pár kil. Nekonečné porady s dietoložkou už mi silně lezly na mozek.


Foto: iStock

„A znáš výplach střev?“ Vybalila na mě moje kolegyně poté, když jsem se jí pochlubila s mým bohulibým záměrem. Znělo mi to v uších několik minut. Začala mi líčit neskutečné výhody takové akce. Představa, že vyjdu z místnosti čistá jak lilie a navíc štíhlejší, mi imponovala. Projela jsem několik webových stránek a už jsem si psala kontakt na jednoho očišťujícího guru. Kolegyně ještě vyprávěla dál, ale tlusté střevo nesoucí se éterem se mi převtělilo do nových sexy šatiček a škodlivé mikroorganizmy měly tváře tajných milenek mého bývalého manžela.

Čtěte také: 10 podzimních potravin, které vás postaví na nohy

Čím víc se blížil termín, tím víc moje nadšení opadalo. Jednoduše přiznávám, že jsem začala trpět obavami. S klystýrem nějaké zkušenosti mám, avšak v nedobytném soukromí svého bytu. Teď se bude v mých útrobách šťourat někdo cizí. „Vím všechno o vašem tlustém střevě,“ uvítal mě s přátelským úsměvem guru. Na protější stěně visel sebevědomě diplom odborného školení. Guru nebyl mladý ani hezký a povídal zasvěceně. Trošku jsem se uklidnila. Ale jen do doby, než mě pobídl, abych se svlékla, a připravil hadičku, kterou mi měl zavést do…, však vy víte kam. Abych se odpoutala od reality, představovala jsem si tisíc miniaturních spršek, jak mi pochodují v břiše a odplavují to nahromaděné kamení. „Tak vy nechroupáte pořádně mrkvičku?“ přerušil guru moje myšlenky. Díval se na svůj přístroj, ve kterém pozoroval obsah mých střev. Propadala jsem se studem, připadlo mi, jako by chtěl rozebírat můj první sex…

Čtěte také: Podzimní detoxikace – jak na ni?

Když jsem se o svém, nutno říci, velmi silném zážitku s výplachem střev svěřila své svérázné kamarádce Míle, která je gastroenteroložka, s hrůzou na mě vytřeštila oči. Sprška argumentů, proč se takovým dobrodružstvím vyhnout, na sebe nenechala dlouho čekat. „Byla jsi u opravdového odborníka? A to ti nevadí, že ti spláchnul celou flóru?“ Míla tím jistě myslela ty malé potvory ve střevě. Místo světoborné rady na mě čekalo stokrát omílané papouškování o správné výživě a probioticích. Nebo prebioticích? To je fuk. Hlavně, že to se ctí ustála moje střevní stěna i já. A pravda je, že jsem se několik týdnů opravdu cítila lehčí a v hlavě jako by se mi rozsvítilo. A nebyl to jen pocit...

Máte podobnou zkušenost? Napište nám o ní do nebo přímo do diskuzního fóra. Líbí se vám naše články? Diskutujte o nich na facebooku.

Kam dál?
Hubnutí pro diabetiky
Zůstaňte štíhlá s Glyxdietou
Rafinované dezerty ze zeleného čaje
Meteosenzitivita: ovlivňuje počasí naše zdraví?
Aikido – objevte umění samurajů
 
 

Diskuze

Možnost přidání příspěvku k článku mají jen registrovaní uživatelé. Registrovat se můžete ZDE. Pokud jste již registrovaný(á) uživatel(ka), nezapomeňte se prosím přihlásit.

Dočtěte se více

Příbuzná témata: Téma týdne